Hotel Integra u Trebinju poznat je po svojoj posvećenosti tradiciji i izvrsnosti u kulinarstvu. Za sve koji žele uživati u vrhunskoj posnoj hrani, bez kompromisa u pogledu okusa i kvaliteta, hotel Integra nudi idealna rješenja. U nastavku vam donosimo prijedlog posnog menija, pažljivo osmišljenog kako bi zadovoljio i najistančanije gurmanske ukuse..
Domaća posna pasta sa lososom, carijem i tikvicom
Za početak, pripremite se za pravo gastronomsko uživanje uz domaću posnu pastu koja spaja sve najbolje od prirodnih okusa. Ova lagana, ali bogata tjestenina dolazi sa lososom, cerijem i tikvicama, pružajući savršenu ravnotežu između slanog, slatkog i kiselog. Svježe povrće, tikvice u kombinaciji s sočnim cerijem, koji daje blagu kiselost, u savršenoj harmoniji s dimljenim lososom čine ovaj obrok nezaboravnim. Domaća pasta, pripremljena sa ljubavlju i pažnjom, nadmašuje sva očekivanja i donosi svježinu, ali i bogatstvo ukusa. Idealna je za početak svakog obroka, uz laganu čašu bijelog vina.
Brudet – Gušća riblja čorba sa povrćem i maslinama
Sljedeće jelo na ovom meniju je prava posna poslastica za ljubitelje ribe. Brudet, poznat u našoj tradiciji, ovom prilikom dolazi u obliku gušće riblje čorbe, koja je kombinacija različitih vrsta ribe iz naših voda. Spoj povrća, kao što su crni i crveni luk, paradajz, krompir i paprika, u savršenoj harmoniji s maslinama, donosi punoću okusa koja zadovoljava čak i najzahtjevnije gurmane. Ovo jelo pruža osjećaj domaće kuhinje, sa svim njenim bogatstvom, a istovremeno je lagano i zdravo. Uživanje u ovoj ribljoj čorbi pruža užitak, koji vas vodi do srca mediteranske tradicije.
Lignje sa blitvom, krompirom i marinadom na način kuće
Jedno od najposebnijih jela na posnom meniju hotela Integra su lignje sa blitvom i krompirom, pripremljene na način kuće. Ove sočne lignje, pažljivo pečene do savršenstva, dolaze u pratnji blitve koja donosi svježinu i bogatstvo okusa, a neodoljivo pripremljen krompir upotpunjuje cijelu kombinaciju. Za dodatnu dubinu okusa, jelo je obogaćeno marinadom na način kuće, koja se sastoji od aromatičnih začina, maslinovog ulja u savršenoj harmoniji. Ova marinada donosi lagani, ali istovremeno bogat okus, koji čini da svaki zalogaj bude pravi užitak. Ovo jelo je idealno za sve ljubitelje mediteranske kuhinje, koji žele okusiti jednostavnost, ali i sofisticiranost istovremeno.
Kraljevsko žito sa orahom u pralinama od crne belgijske čokolade na domaćem karamelu sa orašastim plodovima
Za kraj, dolazi prava posna poslastica, koja će očarati sve ljubitelje slatkog. Kraljevsko žito s orasima, u kombinaciji sa pralinama od crne belgijske čokolade, na domaćem karamelu, predstavlja savršen završetak jednog posnog obroka. Praline od crne čokolade donose dubok, bogat okus, dok karamel od domaćih plodova nudi savršenu slatkoću. Dodajte orahe i druge orašaste plodove, koji donose hrskavost i bogatstvo teksture, i uživajte u ovom vrhunskom desertu. Svaka kašičica ovog slatkiša je pravo iskustvo za nepce, koje zadovoljava sve želje za luksuzom i sofisticiranošću, a sve to u posnoj varijanti.
Bilo da se odlučite za laganu pastu, bogatu riblju čorbu, ili luksuznu posnu pralinicu, sigurno ćete uživati u svakom zalogaju. Posna jela u hotelu Integra nisu samo hrana, već pravi doživljaj koji spaja najbolje okuse prirode, naše tradicije i moderne kuhinje.